Thursday, May 27, 2010

Augmented Reality- γιατί τόσος ντόρος ;

Μια τεχνολογία γνωστή αρχικά από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχει γίνει πλέον πραγματικότητα…
Μια τεχνολογία που μπορεί να έχει πολλαπλές εφαρμογές. Μπορεί να επεκταθεί από διαφήμιση σε παιχνίδια ή ακόμα για προσομοίωση διαφόρων καταστάσεων όπου το πραγματικό και το εικονικό αλληλεπιδρούν.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή web cam! Είναι ένα διασκεδαστικό εργαλείο μέσα από το οποίο ο χρήστης συμμετέχει σε αυτό που βλέπει στην οθόνη. Πέρα από το γεγονός λοιπόν ότι είναι εντυπωσιακό δίνει πολλές δυνατότητες στον χρήστη. Ένα παράδειγμα είναι η δυνατότητα να εξερευνεί κάτι καινούριο, π.χ. το εσωτερικό του αυτοκινήτου που σκέφτεται να αγοράσει χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτεί το μαγαζί, να δοκιμάζει ρούχα κ.ο.κ.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το Augmneted Reality είναι ένα πολύ διασκεδαστικό εργαλείο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να συμμετέχει και να ανακαλύπτει νέους φανταστικούς κόσμους. Ο κόσμος σήμερα όπως τον γνωρίζουμε είναι προβληματισμένος με αποτέλεσμα να έχει «τάσεις φυγής» από την πραγματικότητα…Τι καλύτερο από το να παίρνει μέρος σε μια ταινία φαντασίας όπως το «ΑVATAR» και να βλέπει τον εαυτό του μέσα σε αυτήν; Να νιώθει ότι έχει ξεφύγει από το δυσάρεστο κλίμα που τον περιβάλει ; Αυτό κάνει πιο αποδοτική την επικοινωνία του όποιου μηνύματος…

Είναι μια μοναδική ευκαιρία απόδρασης και για αυτό όλοι θέλουν να το δοκιμάσουν!

Νίκος Ψυχουδάκης

No comments: